مجموعه "کرنش به حافظ با حضور غلامحسین مظفری و گونتر اوکر در جزیره کیش به نمایش درآمد.

گزارش تصویری 1            گزارش تصویری 2

به گزارش روابط عمومی و امور بین الملل سازمان منطقه آزاد کیش، آثار چاپی هنرمند شهیرآلمانی "گونتر اوکر" با عنوان "کرنش به حافظ" پس از سفر به تهران، در موزه هنرهای معاصر اصفهان به نمایش درآمد و در ادامه همراه با چند اثر از مجسمه‌سازان ایرانی به کرمان سفر کرد و پس از آن به مشهد رسید تا عده بیشتری از مردم ایران امکان تماشای آنها را داشته باشند.

 

پس از آن در رشت و سپس در دانشکده‌ هنر و معماری خلیج فارس بوشهر در معرض دید عموم گذاشته شد و پس از آن، این آثار در مراسمی که با حضور غلامحسین مظفری مدیر عامل سازمان منطقه آزاد کیش و "گونتر اوکر" دوشنبه 14 بهمن در مجموعه هنری و موزه خلیج فارس کیش برگزار شد؛ در این مجموعه به نمایش درآمد.

مدیرعامل سازمان منطقه آزاد کیش در این آیین با قدردانی از برگزار کنندگان نمایشگاه به ذکر خاطره ای از کاربرد دوگانه ابزار در دنیا اشاره کرد که جایی می تواند اشاعه دهنده صلح باشد و جایی تصویر خوفناکی از جنگ ترسیم کند.

وی افزود: دنیای عجیبی است که گاه یک ابزار کاربردی مانند میخ می­تواند روزگاری توسط گروهی مانند طالبان به عنوان ابزاری برای کشتن انسان ها  بکار گرفته شود و در جایی دیگر ابزار خلق زیباترین آثار هنری شود که آقای گونتر اوکر از آن بهره برده است.

وی با بیان این که این ابزار در جایی مغز انسان ها را متلاشی می کند و در مکانی دیگر مغزهایی را به پرواز در می آورد تا آثاری زیبا خلق کرده و میان ملت ها ارتباطی عمیق برگرفته از هنر، عشق، تمدن و عرفان ایجاد کند افزود: باید قدر هنر را بدانیم؛ زیرا ابزاری کشنده و مرگبار می تواند آثاری برای پیوند هنر و اندیشه، فرهنگ و تمدن و جهان انسانی خلق کند که موزه های دنیا به آن مزین شوند.

مجید ملانوروزی معاون گردشگری سازمان منطقه آزاد کیش نیز در این مراسم با اشاره به پیوندهای دیرینه فرهنگ های دو کشور ایران و آلمان به ویژه در حوزه اندیشه و هنر و ادبیات از ارتباط معنوی گوته با اشعار حافظ و ترجمه برخی آثار شعرا و نویسندگان ایرانی توسط هنرمندان آلمانی اشاره کرد و افزود: بسیاری از اندیشمندان کشور آلمان از فرهنگ شرق و هنرمندان شرقی در تالیفات و آثار خود الهام گرفته اند و فرهنگ غنی شرق در آن ها تاثیر گذار بوده است.

وی ارتباط فرهنگی میان کشورها را عامل از میان برداشته شدن فضای سرد سیاسی در جهان برشمرد و افزود: با توجه به اینکه این ارتباط می تواند جهان را با فرهنگ، عرفان و ادبیات ایران آشنا کند تلاش می کنیم این ارتباط فرهنگی میان ایران و کشورهای مختلف را که موجب همبستگی و صلح جهانی می شود تقویت کنیم.

در سفر مجموعه گونتر به شهرهای مختلف کشورمان آثار مجمسه سازان کشورمان همچون محمد رضا یزدی از تهران، علی محبوبی صوفیانی از اصفهان، شهریار رضایی از کرمان، بابک منتظری از مشهد، عارفه­آراد از رشت، فرزاد دشتی زاده از بوشهر و ندا آیتی از کیش نیز به مجموعه مذکور اضافه شده و به نمایش عموم گذاشته شد.

در این نمایشگاه ۴۲ اثر هنری و تجسمی از هنرمند و نقاش معاصر "گونتر اوکر" که باالهام از اشعار حافظ، شاعر و عارف بزرگ ایرانی خلق شده در معرض دید عموم قرار گرفته است.

این هنرمند آلمانی از سنین جوانی با اشعار حافظ آشنا شد و پس از آن در سال ٢٠١٥ منتخبی از اشعار این شاعر ایرانی را با انتخاب "احسان آقایی"، رئیس موزه هنرهای معاصر تهران دریافت کرد و مجموعه "کرنش به حافظ" را با برداشت از این غزل‌ها به وجود آورد.

همچنین این آثار در کتابی با همین نام توسط انتشارات هنر معاصر منتشر شده که شامل 42 اثر چاپی با الهام از ۳۰ غزل حافظ است و نسخه‌ای از این آثار چاپی نیز به موزه هنرهای معاصر تهران اهدا شده است.

گونتر اوکر هنرمند معاصرِ آلمانی در سال ١٩٣٠ در آلمانِ شرقی و در خانواده‌ای روستایی و کشاورز متولّد شد. سال‌های نوجوانی‌اش با جنگِ جَهانی دُوم همزمان بود. تجربه‌ جنگ، خُشونت و ویرانی، تأثیرِ عَمیقی بر او گذاشت و پس از جنگِ ‌جهانیِ دوم، هنر جدید را در آثارش نمایش داد و از مواد و تکنیک‌هایِ نو بهره گرفت.گونتر اوکر، هنرمند 88 ساله آلمانی از معدود هنرمندانی است که در آثار خود به معرفی حافظ شاعر گران‌قدر ایرانی پرداخته است.

آثار اوکر با اینکه در نگاه اول ساده می‌نمایند، اما عمیقاً دارای پیچیدگی‌های فکری هستند. اوکر علاقه‌ زیادی به فرهنگ‌های جهان دارد و حاصل این علاقه سفرهای بسیار او به اقصی نقاط جهان است. سفرهایی که تجربه آنها، جوهره بسیاری از آثارش را در بر گرفته‌اند و آثارش باز نمود رنج آدمی است.